Skip to main content
FEIKE WILLEMSE PRIJS 2020

De Feike Willemse prijs werd door het bestuur van de Werkgroep Kinderpathologie der Lage Landen (WKPLL) ingesteld als blijk van waardering voor de inspanningen, die Feike Willemse heeft geleverd voor de pathologie in het algemeen en de kinderpathologie in het bijzonder. Hij was jarenlang een zeer stimulerende secretaris van de WKPLL. Deze stimuleringsprijs voor onderzoek naar kinderpathologie is bestemd voor onderzoekers op het gebied van de kinderpathologie of hieraan nauw verwante onderzoeksvelden zoals de ontwikkelingsbiologie, embryologie, klinische genetica, obstetrie en kindergeneeskunde (neonatologie/perinatologie). Dit keer is de prijs bedoeld als stimulans om onderzoek uit te gaan voeren, dan wel voortzetten van lopende onderzoeken. De prijs in 2020 is dus niet bedoeld als beloning voor reeds behaalde resultaten. De Feike Willemse prijs 2020 prijs is een bedrag 2000 euro, te besteden aan/in het kader van het voorgestelde wetenschappelijke onderzoek. Sluitingsdatum aanmelding: 1 september 2020

De aanmeldingen zullen worden beoordeeld door een selectiecommissie onder voorzitterschap van Dr. Peter Nikkels, patholoog UMCU, aangevuld door de voorzitter WKPLL Dr. R. de Krijger, patholoog UMCU en een gynaecoloog (naam nog niet bekend).

Op 15 oktober 2020 volgt de bekendmaking van de winnaar/winnares door de selectiecommissie.

Maandag 14 december 2020 is de feestelijke uitreiking van de Feike Willemse prijs met voordracht in de algemene ledenvergadering van de WKPLL.

Aanmeldingen voor de prijs per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De aanmelding bevat minimaal een beschrijving van uw wetenschappelijk onderzoeksvoorstel, naam en functie onderzoeker en naam projectleider (kan zelfde zijn als naam onderzoeker), onderzoeksinstituut, functie en adresgegevens, eventueel al behaalde resultaten.

Voor vragen kunt ook u mailen naar Dr. Ineke van Lijnschoten, patholoog, secretaris WKPLL (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).